De 5 beste handbijlen van dit jaar

De handbijl is een veelzijdig en onmisbaar gereedschap voor tal van taken, zowel binnen als buiten. Of je nu hout moet hakken voor een kampvuur, kleine bomen of takken moet snoeien, of een eenvoudig klusje in de tuin wilt uitvoeren, een handbijl is een waardevolle aanvulling op je gereedschapskist.

1. Benson Multifunctionele Handbijl - Hakbijl met Hoes - 23.5 cm

De Benson Multifunctionele Handbijl is een handig en compact gereedschap dat zowel als hakbijl en als handbijl kan worden gebruikt. Met een totale lengte van slechts 23,5 cm is deze bijl ideaal voor kleine klussen rond het huis, kamperen of tuinieren. De bijl wordt geleverd met een beschermhoes, wat zorgt voor veilige opslag en transport.

Een van de grootste voordelen van de Benson Multifunctionele Handbijl is zijn veelzijdigheid. Naast het kloven van kleinere houtblokken kan het ook worden gebruikt voor het snoeien van takken, het vellen van kleine bomen en andere tuinwerkzaamheden. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om mee te nemen tijdens kampeer- of wandeltochten.

De bijlkop is gemaakt van stevig staal, waardoor het snijvlak scherp en duurzaam is. De steel is gemaakt van lichtgewicht en sterk materiaal, waardoor het gemakkelijk te hanteren is en bestand is tegen schokken tijdens het gebruik. Hoewel het formaat niet geschikt is voor het kloven van grote houtblokken, is het perfect voor kleine tot middelgrote klussen.

Een klein minpunt van de Benson Multifunctionele Handbijl is dat het snijvlak mogelijk niet zo scherp is als sommige andere bijlen op de markt. Dit kan betekenen dat je mogelijk wat extra inspanning moet leveren om door hardere houtsoorten te snijden. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een multifunctionele bijl is en niet specifiek ontworpen voor houtkloven.

Over het algemeen is de Benson Multifunctionele Handbijl een veelzijdig, compact en handig gereedschap dat geschikt is voor een breed scala aan taken. Voor de prijs en het gebruiksgemak is het zeker een waardevolle toevoeging aan je gereedschapskist of kampeeruitrusting.

2. 4-in-1 Multifunctionele Bijl - Hakbijl - Survival tool - Tomahawk stijl - Höfftech

De 4-in-1 Multifunctionele Bijl van Höfftech is een unieke en veelzijdige survival tool die perfect is voor iedereen die op zoek is naar een alles-in-één oplossing voor diverse outdoor- en kampeersituaties. Deze tomahawk-stijl bijl combineert vier essentiële functies in één compact en draagbaar ontwerp en is een uitstekende keuze voor avonturiers, kampeerders, wandelaars en doe-het-zelvers.

 1. Bijl / Hakbijl: Het belangrijkste kenmerk van deze tool is de bijl/hakbijl-functie, die ideaal is voor het hakken van brandhout, snoeien van takken en algemene houtbewerkingstaken. De bijlkop is gemaakt van hoogwaardig staal en is ontworpen om effectief door hout te snijden met minimale inspanning.

 2. Hamer: Aan de andere kant van de bijlkop bevindt zich een solide hamer, perfect voor het inslaan van tentharingen, het repareren van voorwerpen of zelfs het breken van noten en schelpen. De robuuste constructie en het uitgebalanceerde ontwerp zorgen voor een betrouwbare en krachtige slag.

 3. Klauw: De achterzijde van de steel is uitgerust met een handige klauw, die ideaal is voor het verwijderen van spijkers, het openen van flessen, of het optillen van voorwerpen. De klauw is gemaakt van hetzelfde hoogwaardige staal als de bijlkop en is ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik.

 4. Zaag: Een uitschuifbare zaag is geïntegreerd in de steel van de tool, waardoor je snel en eenvoudig door takken, touw of ander materiaal kunt zagen. De zaag is voorzien van scherpe en duurzame tanden en kan eenvoudig worden opgeborgen in de steel wanneer hij niet in gebruik is.

De 4-in-1 Multifunctionele Bijl van Höfftech heeft een ergonomisch ontwerp en een comfortabele, antislip grip, wat zorgt voor een veilige en prettige gebruikservaring. Bovendien wordt de bijl geleverd met een stevige hoes, die de snijrand beschermt en veilige opslag en transport mogelijk maakt.

Kortom, de 4-in-1 Multifunctionele Bijl – Hakbijl – Survival tool – Tomahawk stijl van Höfftech is een onmisbaar hulpmiddel voor iedere outdoor- en kampeerliefhebber. De combinatie van vier essentiële functies in één compact en duurzaam ontwerp maakt deze bijl tot een betrouwbare en handige toevoeging aan je uitrusting.

3. GEOLIA - bijl

De GEOLIA bijl is een hoogwaardig en duurzaam gereedschap, ontworpen voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor houtbewerking, zowel thuis als buitenshuis. Deze bijl is perfect voor het snoeien van takken, het hakken van brandhout, het kloven van houtblokken en andere houtgerelateerde taken. Met zijn solide constructie en uitstekende prestaties is de GEOLIA bijl een waardevolle aanvulling op uw gereedschapsarsenaal.

Hoogwaardige materialen en constructie:
De GEOLIA bijl is vervaardigd uit topkwaliteit materialen die zorgen voor langdurige prestaties en duurzaamheid. De bijlkop is gemaakt van stevig staal, dat bestand is tegen slijtage en corrosie, en zorgt voor een scherpe en effectieve snijrand. De steel is gemaakt van hoogwaardig hout of composietmateriaal (afhankelijk van het model), wat zorgt voor een stevige en comfortabele grip tijdens het werken.

Ergonomisch ontwerp:
De GEOLIA bijl is ontworpen met ergonomie in gedachten en biedt een uitgebalanceerd gewicht en een comfortabele grip, waardoor het werken met deze bijl minder inspannend en vermoeiend is. De vorm van de steel en de bijlkop zijn zorgvuldig ontworpen om maximale efficiëntie en slagkracht te garanderen, waardoor u minder tijd en energie hoeft te besteden aan uw houtbewerkingsprojecten.

Onderhoud en opslag:
De GEOLIA bijl is eenvoudig te onderhouden en op te bergen. Het staal van de bijlkop kan eenvoudig worden geslepen om de snijrand scherp en effectief te houden, terwijl de steel kan worden gereinigd en geolied om de levensduur te verlengen. Voor veilige opslag en transport wordt de bijl geleverd met een beschermhoes die de snijrand bedekt en onbedoelde verwondingen of schade aan andere gereedschappen voorkomt.

Kortom, de GEOLIA bijl is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en effectieve bijl voor al hun houtbewerkingsbehoeften. De combinatie van hoogwaardige materialen, doordacht ontwerp en uitstekende prestaties maken deze bijl tot een onmisbaar hulpmiddel

4. Prachtig afgewerkte bijl in noorse viking stijl, zowel handvat als bijlblad

Deze majestueuze Vikingbijl, met een ontwerp geïnspireerd door de Vikingtijd, combineert zowel functionaliteit als esthetiek. In die tijd was de bijl een essentieel dagelijks hulpmiddel, cruciaal voor het verzamelen van hout en het bouwen van huizen en schepen.

Deze luxe Viking hakbijl, met een lengte van meer dan 50 cm, is niet alleen ideaal voor snoeiwerkzaamheden rondom het huis, maar ook perfect voor het kloven van aanmaakhout tijdens kampeer- of outdoorvakanties, vistochten, wandeltochten en bushcrafting. De kop van de hakbijl is gemaakt van extreem sterk staal, terwijl de solide essenhouten steel comfortabel in de hand ligt en geschikt is voor alle soorten hak-, splijt- en snoeiwerk. De steel is tevens prachtig afgewerkt.

De Viking hakbijl beschikt over een extra brede splijtkop, wat de kans op misslaan verkleint tijdens het kloven van houtblokken of het maken van aanmaakhout. Bij de bijl wordt een handgemaakte, dikke, bruinleren schede met riemlus meegeleverd. De combinatie van een uniek en aantrekkelijk ontwerp met hoogwaardige materialen maakt deze Viking hakbijl een must-have voor liefhebbers van outdoor-activiteiten, tuinieren en verzamelaars.

Specificaties van de Vikingbijl:

 • Steel: Essenhout
 • Schede: Dik bruin leer
 • Totale lengte: 51 cm
 • Lengte steel: 45 cm
 • Snijvlak: 120 mm
 • Houtsoort steel: Essenhout
 • Inclusief: beschermhoes voor de kop

5. Talen Tools - Handbijl - 800 gr - Compleet

De Talen Tools Handbijl is een hoogwaardige en veelzijdige bijl die perfect geschikt is voor diverse houtbewerkingstaken in en rondom het huis. Deze compacte en lichtgewicht handbijl, met een gewicht van 800 gram, is ideaal voor het snoeien van takken, het hakken van brandhout en het uitvoeren van andere houtgerelateerde klussen. De duurzame materialen en solide constructie maken deze handbijl een betrouwbare keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Hoogwaardige materialen en constructie:
De Talen Tools Handbijl is vervaardigd uit topkwaliteit materialen die zorgen voor langdurige prestaties en duurzaamheid. De bijlkop is gemaakt van stevig staal dat bestand is tegen slijtage en corrosie, en zorgt voor een scherpe en effectieve snijrand. De steel is gemaakt van hoogwaardig hout of composietmateriaal (afhankelijk van het model) en is ontworpen om een stevige en comfortabele grip te bieden tijdens het werken.

Ergonomisch ontwerp:
De Talen Tools Handbijl is ontworpen met ergonomie in gedachten en biedt een uitgebalanceerd gewicht en een comfortabele grip, waardoor het werken met deze bijl minder inspannend en vermoeiend is. De vorm van de steel en de bijlkop zijn zorgvuldig ontworpen om maximale efficiëntie en slagkracht te garanderen, waardoor u minder tijd en energie hoeft te besteden aan uw houtbewerkingsprojecten.

Veelzijdig en praktisch:
De Talen Tools Handbijl is een veelzijdig hulpmiddel dat geschikt is voor een breed scala aan houtbewerkingsklussen. Of u nu takken moet snoeien, brandhout moet hakken, houtblokken moet kloven of andere houtbewerkingstaken moet uitvoeren, deze bijl is een betrouwbare en praktische keuze.

Onderhoud en opslag:
De Talen Tools Handbijl is eenvoudig te onderhouden en op te bergen. Het staal van de bijlkop kan eenvoudig worden geslepen om de snijrand scherp en effectief te houden, terwijl de steel kan worden gereinigd en geolied om de levensduur te verlengen. Voor veilige opslag en transport wordt de bijl geleverd met een beschermhoes die de snijrand bedekt en onbedoelde verwondingen of schade aan andere gereedschappen voorkomt.

Kortom, de Talen Tools Handbijl – 800 gr – Compleet is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en effectieve bijl voor al hun houtbewerkingsbehoeften.

Veel gestelde vragen

Een handbijl is een veelzijdig gereedschap dat voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van een handbijl:

 1. Hakken van brandhout: Een handbijl is handig voor het hakken van kleinere houtblokken en takken, die als brandhout kunnen dienen.

 2. Snoeien van bomen en struiken: Met een handbijl kun je dode of ongewenste takken van bomen en struiken verwijderen om de groei te bevorderen en een nette uitstraling te behouden.

 3. Kamperen: Handbijlen zijn nuttige gereedschappen voor kampeerders en wandelaars, omdat ze kunnen worden gebruikt om hout te hakken voor kampvuren, onderdak te bouwen of paden vrij te maken.

 4. Houtbewerking: Een handbijl kan worden gebruikt voor houtbewerking, zoals het vormen van hout, het verwijderen van schors of het kerven van houten voorwerpen en meubels.

 5. Overlevings- en noodsituaties: In noodsituaties kan een handbijl worden gebruikt om toegang te krijgen tot bepaalde gebieden door obstakels te verwijderen, noodsignalen te maken, een vuur aan te steken of zelfs om voedsel te bereiden.

 6. Tuinieren: Een handbijl kan worden gebruikt om wortels door te hakken, overtollige planten te verwijderen en tuinafval klein te maken voor compostering.

 7. Bouw- en renovatieprojecten: Handbijlen kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van oude materialen, zoals planken of houten steunen, en voor het vormen van houten bouwmaterialen tijdens renovatie- of bouwprojecten.

Hoewel handbijlen geschikt zijn voor deze taken, is het belangrijk om te onthouden dat ze niet bedoeld zijn voor het kloven van grote houtblokken of het omhakken van grote bomen. Voor dergelijke klussen zijn grotere bijlen, zoals kloofbijlen of velbijlen, geschikter.

De handbijl is een van de oudste gereedschappen die door de mens zijn gemaakt en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het vroege stenen tijdperk, ook bekend als het Paleolithicum, ongeveer 2,6 miljoen jaar geleden. De eerste handbijlen waren eenvoudige stenen werktuigen, gemaakt door het splijten en vormen van rotsen om een snijrand te creëren. Deze vroege handbijlen werden voornamelijk gebruikt voor het hakken en snijden van hout, het verwerken van vlees en het afbreken van botten om toegang te krijgen tot het merg.