De 5 beste houtklovers op een rij

Houtklovers zijn essentiële en veelzijdige werktuigen voor tal van taken, zowel binnen als buiten. Of u nu brandhout moet splijten voor een gezellig haardvuur, houtblokken moet klieven voor uw houtkachel, of efficiënt wilt werken bij tuinonderhoud, een houtklover is een waardevolle aanvulling op uw gereedschapsarsenaal. Kies voor een hoogwaardige houtklover om tijd en moeite te besparen bij het verwerken van hout, zodat u kunt genieten van warmte en comfort in uw huis of tijdens uw outdoor-avonturen.

Beste houtklovers overzicht

Hieronder vindt je alle items met een uitgebreide beschrijving per onderdeel. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

1. Houtsplijter / Houtklover Ruris DL600

De Ruris DL600 houtsplijter, ook wel houtklover genoemd, is een krachtig en efficiënt hulpmiddel voor het splijten van houtblokken met minimale inspanning. Deze houtsplijter is speciaal ontworpen om zowel thuisgebruikers als professionals te voorzien van een betrouwbare en duurzame oplossing voor het kloven van hout in verschillende groottes.

De Ruris DL600 is uitgerust met een krachtige elektromotor die een indrukwekkende kloofkracht van 6 ton levert. Dit zorgt ervoor dat zelfs de meest hardnekkige houtblokken snel en gemakkelijk worden gespleten. De houtklover is geschikt voor houtblokken tot 52 cm lang en 30 cm breed, waardoor hij geschikt is voor uiteenlopende kloofbehoeften.

Dankzij de robuuste constructie en hoogwaardige materialen is de Ruris DL600 houtsplijter bestand tegen intensief en langdurig gebruik. De houtklover is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, met eenvoudige bedieningselementen en een ergonomische, tweehandige bediening voor optimale veiligheid tijdens het kloven.

De Ruris DL600 is eenvoudig te verplaatsen dankzij de geïntegreerde transportwielen, waardoor het gemakkelijk is om de houtsplijter naar de gewenste locatie te brengen. Deze houtklover is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en eenvoudig te gebruiken houtsplijter voor al hun kloofbehoeften.

Belangrijkste kenmerken van de Ruris DL600 houtsplijter:

 • Krachtige elektromotor met 6 ton kloofkracht
 • Geschikt voor houtblokken tot 52 cm lang en 30 cm breed
 • Robuuste constructie en hoogwaardige materialen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp met ergonomische tweehandige bediening
 • Eenvoudig te verplaatsen dankzij de geïntegreerde transportwielen
 • Geschikt voor zowel thuisgebruikers als professionals

2. Alice's Garden Kloofmachine - Horizontaal - 52cm - 2200W - 113x42.5x60cm

De Alice’s Garden Kloofmachine is een krachtige en betrouwbare oplossing voor al uw houtkloofbehoeften. Deze horizontale  beschikt over een krachtige 2200W motor en een 52cm klooflengte, waardoor het snel en efficiënt houtblokken van verschillende afmetingen kan verwerken. 

Met zijn compacte afmetingen van 113×42.5x60cm is de kloofmachine eenvoudig op te bergen en te verplaatsen, terwijl de robuuste constructie zorgt voor duurzaamheid en langdurige prestaties. Kies voor de Alice’s Garden Kloofmachine voor een moeiteloze houtverwerking in uw tuin of op het erf.

3. Kloofmachine | 7 ton | liggend | ACG 7L230 FLEX | Houtklover

De GEOLIA bijl is een hoogwaardig en duurzaam gereedschap, ontworpen voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor houtbewerking, zowel thuis als buitenshuis. Deze bijl is perfect voor het snoeien van takken, het hakken van brandhout, het kloven van houtblokken en andere houtgerelateerde taken. Met zijn solide constructie en uitstekende prestaties is de GEOLIA bijl een waardevolle aanvulling op uw gereedschapsarsenaal.

Hoogwaardige materialen en constructie:
De GEOLIA bijl is vervaardigd uit topkwaliteit materialen die zorgen voor langdurige prestaties en duurzaamheid. De bijlkop is gemaakt van stevig staal, dat bestand is tegen slijtage en corrosie, en zorgt voor een scherpe en effectieve snijrand. De steel is gemaakt van hoogwaardig hout of composietmateriaal (afhankelijk van het model), wat zorgt voor een stevige en comfortabele grip tijdens het werken.

Ergonomisch ontwerp:
De GEOLIA bijl is ontworpen met ergonomie in gedachten en biedt een uitgebalanceerd gewicht en een comfortabele grip, waardoor het werken met deze bijl minder inspannend en vermoeiend is. De vorm van de steel en de bijlkop zijn zorgvuldig ontworpen om maximale efficiëntie en slagkracht te garanderen, waardoor u minder tijd en energie hoeft te besteden aan uw houtbewerkingsprojecten.

Onderhoud en opslag:
De GEOLIA bijl is eenvoudig te onderhouden en op te bergen. Het staal van de bijlkop kan eenvoudig worden geslepen om de snijrand scherp en effectief te houden, terwijl de steel kan worden gereinigd en geolied om de levensduur te verlengen. Voor veilige opslag en transport wordt de bijl geleverd met een beschermhoes die de snijrand bedekt en onbedoelde verwondingen of schade aan andere gereedschappen voorkomt.

Kortom, de GEOLIA bijl is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en effectieve bijl voor al hun houtbewerkingsbehoeften. De combinatie van hoogwaardige materialen, doordacht ontwerp en uitstekende prestaties maken deze bijl tot een onmisbaar hulpmiddel

4. Miseru Houtklover – Geen Bijl Nodig – Houtsplijter – Houtkliever – HANDMADE in Holland - Houtklover voor aanmaakhout – Metaal

Deze majestueuze Vikingbijl, met een ontwerp geïnspireerd door de Vikingtijd, combineert zowel functionaliteit als esthetiek. In die tijd was de bijl een essentieel dagelijks hulpmiddel, cruciaal voor het verzamelen van hout en het bouwen van huizen en schepen.

Deze luxe Viking hakbijl, met een lengte van meer dan 50 cm, is niet alleen ideaal voor snoeiwerkzaamheden rondom het huis, maar ook perfect voor het kloven van aanmaakhout tijdens kampeer- of outdoorvakanties, vistochten, wandeltochten en bushcrafting. De kop van de hakbijl is gemaakt van extreem sterk staal, terwijl de solide essenhouten steel comfortabel in de hand ligt en geschikt is voor alle soorten hak-, splijt- en snoeiwerk. De steel is tevens prachtig afgewerkt.

De Viking hakbijl beschikt over een extra brede splijtkop, wat de kans op misslaan verkleint tijdens het kloven van houtblokken of het maken van aanmaakhout. Bij de bijl wordt een handgemaakte, dikke, bruinleren schede met riemlus meegeleverd. De combinatie van een uniek en aantrekkelijk ontwerp met hoogwaardige materialen maakt deze Viking hakbijl een must-have voor liefhebbers van outdoor-activiteiten, tuinieren en verzamelaars.

Specificaties van de Vikingbijl:

 • Steel: Essenhout
 • Schede: Dik bruin leer
 • Totale lengte: 51 cm
 • Lengte steel: 45 cm
 • Snijvlak: 120 mm
 • Houtsoort steel: Essenhout
 • Inclusief: beschermhoes voor de kop

5. Flowkey Houtklover XL - Houtsplijter Bijl - Houtkliever Kloofwig Gietijzer - Voor Hout & Aanmaakhout - Inclusief Hamer

De Talen Tools Handbijl is een hoogwaardige en veelzijdige bijl die perfect geschikt is voor diverse houtbewerkingstaken in en rondom het huis. Deze compacte en lichtgewicht handbijl, met een gewicht van 800 gram, is ideaal voor het snoeien van takken, het hakken van brandhout en het uitvoeren van andere houtgerelateerde klussen. De duurzame materialen en solide constructie maken deze handbijl een betrouwbare keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Hoogwaardige materialen en constructie:
De Talen Tools Handbijl is vervaardigd uit topkwaliteit materialen die zorgen voor langdurige prestaties en duurzaamheid. De bijlkop is gemaakt van stevig staal dat bestand is tegen slijtage en corrosie, en zorgt voor een scherpe en effectieve snijrand. De steel is gemaakt van hoogwaardig hout of composietmateriaal (afhankelijk van het model) en is ontworpen om een stevige en comfortabele grip te bieden tijdens het werken.

Ergonomisch ontwerp:
De Talen Tools Handbijl is ontworpen met ergonomie in gedachten en biedt een uitgebalanceerd gewicht en een comfortabele grip, waardoor het werken met deze bijl minder inspannend en vermoeiend is. De vorm van de steel en de bijlkop zijn zorgvuldig ontworpen om maximale efficiëntie en slagkracht te garanderen, waardoor u minder tijd en energie hoeft te besteden aan uw houtbewerkingsprojecten.

Veelzijdig en praktisch:
De Talen Tools Handbijl is een veelzijdig hulpmiddel dat geschikt is voor een breed scala aan houtbewerkingsklussen. Of u nu takken moet snoeien, brandhout moet hakken, houtblokken moet kloven of andere houtbewerkingstaken moet uitvoeren, deze bijl is een betrouwbare en praktische keuze.

Onderhoud en opslag:
De Talen Tools Handbijl is eenvoudig te onderhouden en op te bergen. Het staal van de bijlkop kan eenvoudig worden geslepen om de snijrand scherp en effectief te houden, terwijl de steel kan worden gereinigd en geolied om de levensduur te verlengen. Voor veilige opslag en transport wordt de bijl geleverd met een beschermhoes die de snijrand bedekt en onbedoelde verwondingen of schade aan andere gereedschappen voorkomt.

Kortom, de Talen Tools Handbijl – 800 gr – Compleet is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en effectieve bijl voor al hun houtbewerkingsbehoeften.

Veel gestelde vragen

Een houtkloofmachine is een apparaat dat wordt gebruikt om houtblokken efficiënt en snel te splijten. Ze kunnen handmatig, elektrisch, op benzine of hydraulisch aangedreven zijn en zijn ontworpen om het kloven van hout veel gemakkelijker te maken dan met behulp van een traditionele kloofbijl.

Er zijn verschillende soorten houtkloofmachines, waaronder handmatige, elektrische, benzine- en hydraulische modellen. Handmatige kloofmachines zijn eenvoudig en vereisen fysieke inspanning om te bedienen. Elektrische kloofmachines zijn milieuvriendelijker en stiller, maar kunnen minder krachtig zijn dan benzine- of hydraulische modellen. Benzinekloofmachines bieden meer vermogen en draagbaarheid maar kunnen luider en minder milieuvriendelijk zijn. Hydraulische kloofmachines zijn zeer krachtig en efficiënt, maar kunnen duurder zijn en meer onderhoud vereisen.

Bij het kiezen van een houtkloofmachine moet je rekening houden met factoren zoals de hoeveelheid hout die je moet kloven, de grootte van de houtblokken, de beschikbare ruimte, je budget en je persoonlijke voorkeur voor het type aandrijving (handmatig, elektrisch, benzine of hydraulisch).

Houtkloofmachines zijn over het algemeen veilig te gebruiken als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt en de instructies van de fabrikant opvolgt. Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsuitrusting draagt, zoals handschoenen, oogbescherming en stevige schoenen. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de kloofmachine tijdens gebruik en zorg ervoor dat de machine stevig en stabiel staat voordat je begint met kloven.

Houtkloofmachines zijn verkrijgbaar bij doe-het-zelfzaken, gespecialiseerde tuin- en gereedschapswinkels en online winkels.

Houtklover huren: Een slimme en kostenefficiënte oplossing voor incidenteel houtkloven

Er zijn momenten waarop je een grote hoeveelheid hout moet kloven, bijvoorbeeld na een storm of bij de voorbereiding op de wintermaanden. In dergelijke gevallen kan het huren van een houtklover een verstandige en kostenefficiënte keuze zijn, vooral als je niet regelmatig hout hoeft te kloven. In dit artikel bespreken we enkele voordelen van het huren van een houtklover en hoe je het juiste model voor jouw behoeften kunt kiezen.

Voordelen van het huren van een houtklover:

 1. Kostenefficiënt: Het kopen van een houtklover kan een flinke investering zijn, vooral als je het apparaat maar een paar keer per jaar gebruikt. Door een houtklover te huren, bespaar je op de aanschafkosten en betaal je alleen voor de tijd dat je het apparaat daadwerkelijk nodig hebt.

 2. Flexibiliteit: Huren biedt je de mogelijkheid om verschillende modellen en types houtklovers uit te proberen, afhankelijk van je behoeften en het soort hout dat je wilt kloven. Je kunt kiezen tussen handmatige, elektrische, benzine- of hydraulische houtklovers, afhankelijk van de grootte en hardheid van de houtblokken.

 3. Geen onderhoud: Wanneer je een houtklover huurt, hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties. Het verhuurbedrijf zorgt ervoor dat het apparaat in goede staat verkeert en klaar is voor gebruik.

 4. Gemak: Verhuurbedrijven bieden vaak transport- en afhaalservices aan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervoer van de houtklover. Bovendien geven ze je meestal een demonstratie en instructies over het juiste gebruik van het apparaat, zodat je veilig en efficiënt te werk kunt gaan.

Tips voor het kiezen van de juiste houtklover:

 1. Bepaal je behoeften: Overweeg de grootte en het type houtblokken dat je wilt kloven en hoe vaak je het apparaat nodig hebt. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste kloofkracht en het type aandrijving (handmatig, elektrisch, benzine of hydraulisch).

 2. Onderzoek verhuurbedrijven: Zoek naar lokale verhuurbedrijven die gespecialiseerd zijn in gereedschaps- en tuinmachinesverhuur. Lees online beoordelingen en vraag vrienden of familieleden om aanbevelingen.

 3. Vergelijk prijzen en voorwaarden: Neem contact op met verschillende verhuurbedrijven om prijzen, beschikbaarheid en huurvoorwaarden te vergelijken. Let op eventuele extra kosten, zoals borg, schoonmaakkosten of transportkosten.